TEKİRDAĞ / ÇORLU - Çorlu Mesleki Eğitim Merkezi

Etiket Sonuçları: Milli Eğitim Bakanlığı Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü 14 Ağustos 2020 tarihli ilgili mevzuatlarda yapılan değişikliklerle Mesleki Eğitim Merkezleri mezunlarına lise diploması hakkı verilmişti.

Eyl

Milli Eğitim Bakanlığı Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü 14 Ağustos 2020 tarihli ilgili mevzuatlarda yapılan değişikliklerle Mesleki Eğitim Merkezleri mezunlarına lise diploması hakkı verilmişti. Ellerinde ustalık belgesi olan ortaokul mezunları yıllar sonra lise diploması alma fırsatı buldular. Mesleki Eğitim Merkezi 2020-2021 eğitim öğretim yılında ilk defa 95 kişi akademik seviyelerini gösterir lise diploması almaya hak kazandı. Bu şekilde lise diploması alan 2 kişi üniversiteyi kazanarak 2 yıllık yüksekokula yerleşmeye hak kazandı.