TEKİRDAĞ / ÇORLU - Çorlu Mesleki Eğitim Merkezi

Ekm

Bakanlığımıza bağlı mesleki ve teknik ortaöğretim okul/kurumlarında uygulanmak üzere ilgi (c) Kurul Kararı ile uygulama konulan Mesleki Eğitim Merkezi Telafi Çerçeve Öğretim Programlarında eğitim öğretim faaliyetleri aşağıda belirtilen hususlar doğrultusunda yapılacaktır.

Buna göre;

1. Bu programlardan hangi yılda mezun olduklarına bakılmaksızın istemeleri halinde tüm lise ve üniversite mezunları yararlanabileceklerdir.

2. Programın süresi ilgili alan/dalın çerçeve öğretim programında belirtilen süre kadar olup en fazla 27 hafta olarak uygulanacaktır.

3. Programın eğitim içeriğinin tamamı işletmelerde yapılacaktır.

4. Eğitime bir işletme ile sözleşme yapılması akabinde başlanacaktır.

5. Eğitim süresince öğrencilerin sigorta primleri ile işletmelere Devlet katkısı ödemesi yapılacaktır.

6. Öğrenciler, Milli Eğitim Bakanlığı Önceki Öğrenmelerin Tanınması, Denklik ve Ölçme Değerlendirme İşlemleri İle İlgili Usul Ve Esaslara İlişkin Yönerge hükümlerine göre yapılan ustalık beceri sınavına, eğitimlerini tamamladıkları tarih itibariyle açılacak ilk sınav döneminde alınabileceklerdir.

7. Eğitim sonunda başarılı olanlara Ustalık Belgesi düzenlenecektir.

Ustalık Telafi Çerçeve Öğretim Programları Üst Yazısına ulaşmak için TIKLAYINIZ

Talim ve Terbiye Kurulunun 02/09/2021 tarih ve 34 sayılı Kararı ile kabul edilen Mesleki Eğitim Merkezi Telafi Çerçeve Programları ve eklerini indirmek için TIKLAYINIZ

Eyl

Milli Eğitim Bakanlığı Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü 14 Ağustos 2020 tarihli ilgili mevzuatlarda yapılan değişikliklerle Mesleki Eğitim Merkezleri mezunlarına lise diploması hakkı verilmişti. Ellerinde ustalık belgesi olan ortaokul mezunları yıllar sonra lise diploması alma fırsatı buldular. Mesleki Eğitim Merkezi 2020-2021 eğitim öğretim yılında ilk defa 95 kişi akademik seviyelerini gösterir lise diploması almaya hak kazandı. Bu şekilde lise diploması alan 2 kişi üniversiteyi kazanarak 2 yıllık yüksekokula yerleşmeye hak kazandı.

Mesleki Eğitim Tanıtım Kitapçığı için TIKLAYINIZ